TÉMÁK, Kategóriák

Mit kell tudni a változás koráról

570
HOZZÁSZÓLÁS:

A természet törvényei szerint a nő életében a második és az ötödik évtized nagy jelentőségű fordulópontot, periódust jelent, amely különleges testi és lelki elváltozásokat idéz elő a nő szervezetében.valtozokor-klimax-menopauza-06

Az első fordulópontot serdülés korának nevezzük, míg az ötödik évtizedben fellépő periódus a tulajdonképpeni változás korát jelenti. A változás kora az ötvenedik év körüli időben jelentkezik, és mindkét nemre egyaránt vonatkozik. Amíg azonban ez a kritikus idő a férfi életében a legtöbb esetben alig észrevehető formában jelentkezik, addig a nőknél kifejezett, sajátságos tünetek kíséretében úgy testi, mint lelki elváltozások jönnek létre.

Milyen panaszokat okoz a menopauza?

A változás korának legszembetűnőbb tünete nőknél a menstruáció elmaradása. Rendes körülmények között a havi tisztulás a 40-50. életévek között marad el, amely azt jelenti, hogy a petefészkek működésüket véglegesen beszüntetik.

Olykor a petefészek működése hirtelen szűnik meg, tehát a tisztulás elmaradása átmenet nélkül következik be, de a legtöbb esetben hónapokig, sőt, évekig tartó átmeneti időt észlelünk, amely átmeneti időben a havi tisztulás teljesen szabálytalan időközökben és rendetlen mennyiségben jelentkezik.

Mitől függ, hogy mikor következik be a menopauza?

Vannak asszonyok, akik vérzésüket már a harmincas életéveikben elvesztik, míg mások az ötvenedik, sőt, ötvenötödik életéveikben is menstruálnak. Ennek a magyarázatát magában a testalkatban találjuk meg.

Kétségtelenül vannak azonban különböző külső behatások is, amelyek a változás korának a korai vagy késői kifejlődését idézik elő.

A gyermekágy alatt kifejlődött gyulladásos folyamatok, a fertőző betegségek, a vérszegénység, az anyagcsere-bántalom, a belső elválasztású mirigyek rendetlen működése a havi tisztulás korai elmaradását vonhatja maga után, míg ellenben az ivarszervek rendetlen fekvése, a szervi szív- és vesebajok az alhasi szervek vérbőségét, ez pedig a változás korának kitolódását okozhatja.

De minden betegség nélkül is, csupán a testalkatból kifolyólag észlelünk korai vagy késői vérzéselmaradást, tehát a változás kifejlődésének az eltolódását.

570
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]